Wel, wel, we blijven bezig

Zo dat is effe een ruk naar het heden!

Van huis uit ben ik gewend zo'n beetje al mijn html met de hand in te voeren. Dit is weliswaar veel werk maar toen ik ermee begon was er weinig alternatief en bovendien had ik op die manier totale controle over de websites die ik maakte. Dat ik doorgaans tot in de kleine uurtjes zat te typen en er uiteindelijk een middelgrote vorm van rsi aan heb overgehouden nam ik op de koop toe.

Code is puur en dientengevolge heb ik altijd wantrouwig gestaan tegenover "wysiwyg" editors waarmee je weliswaar sommige dingen makkelijker voor elkaar kreeg, maar die een hoop onduidelijke (en in veel gevallen overbodige) code genereerden.

Toen in de nieuwe eeuw weblogs als paddestoelen uit de grons schoten, keek ik niet zonder jaloezie naar de mogelijkheden. De epistels van studiegenoot
Merel Roze spraken erg tot mijn verbeelding. Ook de website van mijn vriendjes bij Moose, helemaal opgetrokken uit dat spannende php wat mij veel te ingewikkeld leek, kon op menig steelse blik rekenen.

Natuurlijk, ik was zelf bezig met geheel andere dingen, maar het bleef een beetje door mijn hoofd spoken en kennelijk liet dat hele bloggen me niet los.

Een tijdje geleden begon ik me te verdiepen in software voor het genereren van blogs en begon het toch weer te borrelen dus bij deze als test een blog. We zullen zien hoe het bevalt.
|