Lente... nu al weer

Ban de bom

Het kan geen toeval zijn dat het altijd lente is als ik weer eens besluit in eeh het toetsenbord te klimmen en een schrijfsel online te werpen. De hele winter vraag ik me bij iedere zin die ik in het hoofd voel opborrelen of deze wel de moeite van het lezen waard is en zo ja, of 'ie dan ook online moet worden gezet zodat toekomstige generaties er tot in de lengte der dagen om kunnen lachen, huilen, zich boos om maken of wat dan ook toekomstige generaties met de - en ik haat het om het woord te gebruiken maar kan hier bijna niet anders - tsunami van online beschikbare informatie uit zal gaan voeren.

Hoewel, tsunami... voor iemand die nog weet hoe het was voordat internet door iedereen omarmd werd, heeft het er de afgelopen jaren inderdaad op geleken dat er een onstopbare aanwas plaatsvond van teksten, foto's en video's die overal en vrijwel altijd beschikbaar zijn maar ik begin een beetje te vermoeden dat er aan de achterkant ook stiekem hele karrevrachten info verdwijnt. Zo was ik onlangs op zoek naar een afbeelding van de neutronenbom-protestbutton van Opland maar ik kon me de naam Opland niet meer herinneren dus na alle mogelijke variaties van button, vrouw, schopt, bom en protest in zo'n beetje alle zoekmachines die ik kon verzinnen te gooien. Maar dat leverde nauwelijks wat op. Probeer het maar eens. Uiteindelijk vond ik via het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis een plaatje en zo de naam en toen schoot het op want als je de naam eenmaal weet, is het geen probleem om afbeeldingen te vinden, alleen niet van een button (tot zover ik heb kunnen zien).

Okee, misschien verdwijnen er niet karrevrachten maar zijn er nog wel karrevrachten onvindbaar. Hmmm. Dit schopt wel een beetje de poten onder mijn stukje vandaan. Laat ik dat dan ook maar aan de lente wijten.
|